Tecken på Magnesiumbrist

Magnesium är en av de viktigaste mineralerna för god hälsa. Det är involverat i mer än 300 funktioner i kroppen och är en partner som behövs för enzymer som gör att de kan göra sina jobb.

Enzymer är proteiner med hög energi som är en gnista för positiva reaktioner i alla kroppsceller och magnesium hjälper till att ge gnistor. Magnesiumbrist kan orsaka muskelvärk och smärta, benkramper, trötthet, sömnlöshet, migränhuvudvärk, rastlös bensyndrom, benförlust, ångest och högt blodtryck.

Osteoporos

Från tidningen Biology and Trace Element Research framkom en studie som visar att magnesium förhindrar benförlust hos postmenopausala kvinnor. Kvinnorna fick magnesiumcitrat i 30 dagar och vid slutet av försöket ökade strukturkollagenet i sina ben och botförlusten stoppades.

Sömnlöshet

I en studie från University of Medical Sciences i Iran genomfördes studien med 46 vuxna som upplevde sömnlöshet. Att ta två tabletter av magnesiumoxid två gånger om dagen leder till en signifikant ökning av sömntiden och reducerade kortisolnivåer i kroppen, som är stresshormoner som kan hålla människor vakna. I en annan forskningsstudie från Center for Human Nutrition Research från US Department of Agriculture fann forskare att en hög magnesiumdiet var förknippad med djupare, mindre avbruten sömn.

Högt blodtryck

Hypertoni eller högt blodtryck är den främsta orsaken till stroke. Stroke inträffar när blodtillförseln till hjärnan minskar vilket orsakar skador på hjärnceller. American Journal of Clinical Nutrition analyserade magnesiumstorleken för att förebygga stroke och fann att konsumera magnesium varje dag minskade risken för stroke med 8%.

Rostlöst bensyndromEn studie från Journal “Sleep” visade positiva resultat för rastlös bensyndrom. Magnesium ges oralt på natten i 4-6 veckor. Efter behandling av magnesium minskade oroliga benrörelser i samband med att vakna på natten avsevärt. Forskarna sa: “Vår studie visar att magnesiumbehandling kan vara en användbar alternativ terapi.”

MigränStudier har funnit att personer med migränhuvudvärk har låga magnesiumkoncentrationer i sina kroppar. Ordet “cephalalgia” betyder bokstavligen huvudvärk eller huvudvärk. I en tysk studie av 81 migränpatienter som publicerades i tidningen “Cephalalgia” minskade 42 procent av de personer som använde oral magnesium minskad längd och intensitet i deras migränattacker. De minskar också deras beroende av droger för att kontrollera migrän.

Magnesium är mer än ett extra tillskott. Detta är en viktig naturlig åtgärd som kan användas för att upprätthålla eller återställa sin hälsa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *