Varför din Hjärna Behöver Vatten

De flesta morgon är en av de första stoppen genom min väckningsrutin köksskåp, där jag lagrar koppar och andra dricksfartyg. Även om jag inte är för törstig, som en hjärnstudent, är jag säker på värdet av att dricka tillräckligt med vatten. Av alla de knep som jag har lärt mig att skåda mig, från att få tillräckligt med sömn för att göra korsord, är det förhoppningsvis som jag är mest hydratiserad, delvis för att det är mycket lätt att dricka när jag är törstig. Detta är en komfort att vara tacksam för.

Vår hjärna beror på korrekt hydratisering för att fungera optimalt. Hjärnceller behöver en fin balans mellan vatten och olika element för att fungera, och när du förlorar för mycket vatten störs balansen. Dina hjärnceller förlorar effektivitet.

År av forskning har funnit att när vi är torra är det svårare att hålla vår uppmärksamhet fokuserad. Dehydrering kan skada funktionen av korttidsminnet och avlägsnande av långsiktigt minne. Förmågan att göra mental aritmetik, som att beräkna om du kommer vara sen till jobbet eller inte om det är försenat i ytterligare 15 minuter, kommer att störas om din vätska är låg.

Under en 24-timmarsperiod är den längsta stavningen som de flesta av oss går utan vätskeintag sex till åtta timmar vi spenderar sovande. Sömn är inte den typ av aktivitet som får dig att svettas, men det betyder inte att du inte förlorar vatten på natten. Varje gång du andas, avger du vattenånga, och den kumulativa effekten av sömnlösa nätter är att torka ut.

Av den anledningen är jag van vid att dricka så snart jag vaknar. Om du är som jag, när du bara påminner om de negativa effekterna av uttorkning, är din nästa tanke att gå till vattenkylaren.

Om vi ​​vill ha våra tankar om oss måste vi ta vätska. Tänk dig när du tänker på vikten av vatten för dina egna dagliga funktioner, vilket liv är som om din tillgång till den är begränsad. Kanske brukar du dricka vatten på flaska. Tänk dig att det inte existerar. I slutändan kommer du att vara törstig nog att dricka från kranen. Det är alltid där, vad du vill ha. Men antar att närmaste kran är 5 miles. Avståndet är inte för långt bort, om du inte har en bil. Och det är varmt ute, som 101 F. Hur motiverat är du att gå så långt i solen? Vad händer om du har ett törstig barn?

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *