Fördelar med Att Dricka Varmt Vatten

Dricka varmt vatten kan ge din kropp det vatten som behövs för att fylla på vätskor. Det kan också förbättra matsmältningen, lindra trängsel och till och med få dig att känna dig mer avslappnad. De flesta som dricker varmt vatten som ett holistisk hälsemedicin gör det första på morgonen eller precis innan du lägger dig för optimala hälsoeffekter.

Varmt vatten till temperaturer mellan 120 ° F och 140 ° F. Varmt vatten ska inte vara tillräckligt varmt för att blistera din smak (temperaturen 160 ° F eller mer kan blåsor och orsaka signifikanta brännskador). Lägg lite citron för att öka C-vitamin och du redan mot bättre hälsa.

Följande är fördelarna med att dricka varmt vatten.

  1. lindrar nasal trafikstockning

Värmen av varmt vatten skapar ånga. Att ta ett djupt andetag från denna mjuka ånga medan du håller en kopp varmt vatten kan hjälpa till att lossa blockerade bihålor och till och med lindra sinus huvudvärk.

Eftersom du har ett slemhinna i hela nacken och överkroppen kan dricksvatten hjälpa till att värma området och lugna ont i halsen som orsakas av slemuppbyggnad.

  1. Hjälper digestion

Drickande varmvatten lugnar och aktiverar matsmältningskanalen. Vattnet är dock ett smörjmedel som håller din matsmältning igång. När vattnet rinner genom magen och tarmarna hydratiseras matsmältningsorganen bättre och kan eliminera avfall.

Varmt vatten kan också lösa upp och eliminera livsmedel som du har ätit som kan vara svårt för din kropp att smälta.

  1. Lugnar centrala nervsystemet

Dricka varmt vatten kan lugna centrala nervsystemet och smörja din kropp. När ditt nervsystem är klart för en hälsosam och kontrollerad reaktion, kommer du att upptäcka att du känner mindre smärta och smärta och mindre panik under hela dagen.

Någon som lider av artrit kan få den extra fördelen av att använda hett vatten – för att lugna sitt centrala nervsystem.

4. Hjälper lindra förstoppningDrickande varmvatten hjälper din tarm kontrakt. När det händer kan det gamla soptippet som fastnar i tarmarna komma ut ur kroppen. Att dricka varmt vatten bidrar regelbundet till att hålla dig väl organiserad. Men dricka det ibland när du är förstoppad är inte heller en dålig idé.

5. Håller dig hydratiserad

Varmt vatten skiljer sig inte från rumstemperatur eller kallt vatten för att hålla dig hydratiserad.En allmän rekommendation från hälsovårdsmyndigheterna är att vuxna ska dricka åtta 8 uns (ca 2 liter eller halv liter) glas vatten per dag. Det är ett svårt mål för många att bli slagna.Börja dagen med en servering varmt vatten och sluta din dag med en annan kommer att få dig att få tillräckligt nära hydratiserade. Din kropp behöver i grunden vatten för att göra varje viktig funktion, så att värdet inte kan överdrivas.

6. Kan hjälpa dig att gå ner i vikt

Drickande varmvatten väcker ditt kroppstemperaturkontrollsystem. När din kropp kompenserar för varma temperaturer, sänker den din inre temperatur och aktiverar din ämnesomsättning.Varmt vatten hjälper också tarmarna till att rensa de svullna avfallsprodukterna i kroppen, vilket tar bort den fruktade “vattenvikten”.

7. Förbättra cirkulationen

Ett varmt bad hjälper blodcirkulationsorganen – dina artärer och vener – att expandera och bära blod mer effektivt i hela kroppen. Drickande varmvatten kan ha en liknande effekt.Sunt blodflöde påverkar allt, från blodtryck till risk för hjärt-kärlsjukdom. Som en bonus kan värmen att dricka varmt vatten eller bada på natten hjälpa dig att slappna av och förbereda dig för djup sömn.

8. Kan minska stressnivåerna

Eftersom det dricker varmt vatten hjälper till att förbättra funktionen i centrala nervsystemet kan du känna dig mindre angelägen när du dricker den. Om du lägger till varm mjölk i blandningen kan du känna dig lugnare än efter att ha drucknat varmt vatten, enligt en studie.

9. Kan hjälpa till att minska toxiner

Att dricka varmt vatten börjar tillfälligt höja din inre kroppstemperatur. När du dricker varmt vatten eller när du tar ett varmt bad är ditt kropps endokrina system aktivt och du börjar svettas.Och medan svettning kan vara obekväma, är det en viktig del av att ta bort toxiner och irriterande ämnen som du utsätts för i din miljö.

10. Hjälper lindra symtom på achalasi

Achalasia är ett tillstånd där din matstrupe har svårt att flytta mat i magen. Människor med achalasi (och med eosinofil esofagit) har svårt att svälja och känner sig ibland också som “fastnat” mat (dysfagi) i matstrupen i stället för att röra sig till magen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *