Magnesiums Funktion i Våra Liv

Magnesium, en jordalkalimetall, är det nionde rikaste elementet i universum baserat på massa. Detta är ca 2% av jordskorpan i massa, och det är det tredje rikaste elementet som löser sig i havsvatten.

Magnesium är det 11: e mest omfattande elementet i massan i människokroppen; joner är mycket viktiga för alla levande celler. Fritt element (metall) som inte finns i naturen. Efter att ha framställts av magnesiumsalter erhålls det huvudsakligen genom elektrolys av saltvatten och används som legeringsmedel för att göra aluminium-magnesiumlegeringar, ibland kallade “magnalium” eller “magnelium”.

Magnesiumbalans är mycket viktigt för alla organismers välbefinnande. Magnesium är en jon som är relativt rik i litosfären och är mycket biotillgänglig i hydrokären. Denna färdiga tillgänglighet, i kombination med användbar och mycket ovanlig kemi, kan ha lett till dess användning i evolution som jon för signalering, enzymaktivering och katalys. Den ovanliga naturen av joniskt magnesium orsakar emellertid stora utmaningar vid användningen av joner i biologiska system. Biologiska membran är ogenomträngliga för Mg2 + (och andra joner) så att transportproteiner måste underlätta flödet av Mg2 +, både in och ut ur celler och intracellulära fack.

Huvudfunktionen av magnesium

Benformation – Omkring två tredjedelar av magnesium är i benet. Forskare har funnit att detta magnesiumbenet spelar två mycket olika roller för att stödja hälsan. Några av detta magnesium bidrar till den fysiska strukturen hos ben, som är en del av benkristallgitteret, “ställningen”, tillsammans med kalcium och fosfor. Andra delar av magnesium finns på benets yta och fungerar som en lagringsarea för magnesium som kroppen kan använda under tider med otillräckligt magnesiumintag.

Nerv och muskelavslappning – Magnesium och kalcium arbetar tillsammans för att hjälpa till att reglera nerv- och muskelton. I många nerver fungerar magnesium som en kemisk gatekeeper; När det finns tillräckligt med magnesium runt, är kalcium blockerat från rusning till nervceller och aktiverar nerver och nerver som lagras i ett tillstånd av avkoppling. Om kosten magnesium är otillräckligt kan blockering av porten misslyckas och nerven kan bli överaktiv. När vissa nervceller upplever överdriven stimulering skickar de för många meddelanden till musklerna som får dem att överkontraktera. Denna serie av händelser hjälper till att förklara varför magnesiumbrist kan orsaka muskelsmärta, spänning, spasmer, kramper och trötthet.

Andra funktioner av magnesium – Många kemiska reaktioner i kroppen involverar närvaro av enzymer, proteiner som hjälper till att katalysera kemiska reaktioner. Eftersom magnesium spelar en roll i mer än 300 olika enzymer, är dess fysiologiska funktioner väldigt breda och innefattar (men visst inte begränsat till) de som är involverade i protein, kolhydrater och fettmetabolism, energilagring i muskelceller och genernas funktion.

Eftersom magnesiummetabolismens roll är mycket allestädes närvarande är det svårt att identifiera kroppssystem som inte påverkas av magnesiumbrist. Matsmältningssystemet, endokrina systemet, hjärt-kärlsystemet, nervsystemet, musklerna, njurarna, leveren och hjärnan beror allt på magnesium för att utföra sina metaboliska funktioner.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *